Scandi_sense_logo_500x500px[2].png
 
 

 
 
Det handler så uendeligt lidt om mad.jpg

#mentorimadogpsyke #madogpsyke #vaner #motivation #varigtvægttab #dukangodt #slutmedforbudt #tankekost #senseslankmedfornuft #sensekost #scandisense

Hvor mange gram af dit? Hvad tæller dat? Overjordiske og underjordiske grøntsager. Pas på med fedt, kulhydrat og gluten. Detox, ingefærshots, superfoods... MAD, MAD, MAD. Om og om igen. Hver gang, vi taler vægttab, taler vi mad. Perfekte sammensætninger og fancy opskrifter. Og ja, vægttab handler om mad. Men hvis vi tror, endnu en kostplan er løsningen, så tror da pokker, at vægttabet ikke holder på sigt. For virker kostplaner til vægttab? JA! Virker de til varigt vægttab? NEJ! Skal vi bryde den ellers endeløse række af kure, er vi derfor nødt til at tale om andet end mad. Hvis vægttab var simpel matematik – altså udelukkende et spørgsmål om at komme i kalorieunderskud – kunne vi nøjes med at snakke mad. Så ville det jo blot være et spørgsmål om at lukke munden og lette røven. Men hånden på hjertet – overvej lige en gang, hvor mange gange i løbet af en dag, du spiser på andet end fysisk sult. Fordi maden smager godt, fordi du plejer, fordi du keder dig, fordi du... Årsagerne er mange, og du skal afdække dine. Med den viden kan du begynde vejen mod et varigt vægttab. Endnu en ny kostplan/kur bringer dig nemlig ikke i mål. Snarere tværtimod. For hver gang du hopper på endnu en ny kur, er du ét skridt længere væk fra dit mål om varigt vægttab. Det handler jo om alt muligt andet end mad! Det handler om årsagerne til, at vi spiser for meget.

Så derfor – flyt fokus fra, HVAD du spiser, til HVORFOR du overspiser. Så kan – også du – nemlig nå i mål med et varigt vægttab.

Kh.
Psykolog Lotte Quist Michaelsen & VaneCoach Jørgen Michaelsen

Sense Premium Konsulenter og Mentorer i mad & psyke™️
ScandiSense