Scandi_sense_logo_500x500px[2].png

VEJEN TIL EN SUNDERE VIRKSOMHED

SMÅ VANEÆNDRINGER - STORE RESULTATER


 
 

Sundhed på arbejdspladsen

Sundhed bliver lettere sammen – også på arbejdspladsen. Netop derfor tilbyder ScandiSense sundhedsrelaterede ydelser og forløb til virksomheder, organisationer, institutioner og kommuner over hele landet.

Forløbene varetages af vores specialiserede fagteam, som bl.a. rummer en klinisk diætist, en psykolog, en læge, en biokemiprofessor, vanecoaches, opskriftudviklere, kostvejledere og træningsfagligt personale. Den brede faglighed betyder, at forløbene kan skræddersys, så de matcher netop jeres ønsker og behov.

Udtalelse, FOA Holstebro.jpg
 
 

Øget trivsel, energi og arbejdsglæde
Arbejdsglæde hænger sammen med fysisk, mental og social sundhed. Styrkelse af sundhedskulturen på arbejdspladsen vil derfor øge energi- og trivselsniveauet for den enkelte medarbejder samt reducere risikoen for livsstilssygdomme. Desuden vil medarbejdertilfredshed, sygefravær og produktivitet påvirkes positivt. Investering i sundhed betaler sig – både for den enkelte medarbejder og for arbejdspladsen.


Registrer dine håndfulde,
følg din udvikling,
find Sense-opskrifter
og planlæg dine spisekasser med en Sense-app

SENSE-APP


Sund håndsrækning til danske arbejdspladser - læs pressemeddelse


Vision og mål
Det skal være let at leve sundt. Med små, realistiske vaneændringer er det ScandiSenses vision at skabe fysisk, mental og social sundhed på arbejdspladsen. Sundhed handler ikke om forbud og restriktioner, men om sund fornuft. ScandiSenses mål er at give virksomheder, organisationer, institutioner og kommuner mulighed for at tilbyde sundhed og langtidsholdbare løsninger til deres medarbejdere.

Skab varige livsstilsændringer
ScandiSense ledes af psykolog Lotte Quist Michaelsen og vanecoach Jørgen Michaelsen og drives sammen med kostvejleder og forfatter Suzy Wengel og professor Jesper Wengel, der står bag livsstilskonceptet Sense. Lotte og Jørgen vil sammen med det højt specialiserede team fra ScandiSense motivere og inspirere til varige livsstilsændringer på en levende, autentisk og nærværende måde.

 
 

Kostvejledning ud fra Sense – slank med fornuft
Kostværktøjet Sense er udviklet af kostvejleder og forfatter Suzy Wengel. Med Sense får du simple guidelines til en sund levevis. Du kan med få ændringer ’sense’ den mad, du plejer at spise. Der er ingen forbud og restriktioner – du skal blot lære at bruge din sunde fornuft. Sense er svaret, både hvis du ønsker at tabe dig, og hvis du blot ønsker at leve lidt sundere. Sense er for alle, og netop derfor er Sense blevet danskernes foretrukne metode til vægttab og sund livsstil.

Suzy Lena Wengel - kvinden bag sundheds- og vægttabskonceptet Sense Suzy er forfatter til adskillige bøger om kost og sund livsstil, bl.a. bogen ‘Sense - slank med fornuft’, som er udgivet i flere lande i Europa samt i USA og Australien.  Læs mere om Suzy her.

Suzy Lena Wengel - kvinden bag sundheds- og vægttabskonceptet Sense
Suzy er forfatter til adskillige bøger om kost og sund livsstil, bl.a. bogen ‘Sense - slank med fornuft’, som er udgivet i flere lande i Europa samt i USA og Australien.

Læs mere om Suzy her.

 
 

Fysisk, mental og social trivsel
Sundhed skal forstås bredt, og derfor har ScandiSense fokus på både kost, motion, mentale faktorer og fællesskabets betydning. Når viden om sundhed skal omsættes til aktiv handling, er mentale værktøjer til fastholdelse af motivation og vaneændringer således helt afgørende, og det samme gælder det kollegiale fællesskab. Med støtte fra arbejdspladsen bliver det lettere at implementere nye vaner og fastholde den sunde livsstil. Sundhedsforløb på arbejdspladsen kan derfor gøre en stor forskel.


 
 

EFFEKTER AF SUNDHEDSFORLØB

Videnskabelige studier viser, at der for den enkelte virksomhed og dens medarbejdere er en række positive effekter af sundhedsforløb:

• Fravær reduceres typisk med 10-30 %

• Medarbejdernes generelle sundhed og jobtilfredshed stiger

• Produktiviteten øges

Studierne viser desuden, at den optimale effekt opnås, hvis forløbet tilpasses den enkelte virksomhed samt den enkelte medarbejder,
og hvis virksomheden bevidst arbejder med medarbejdersundhed.

Kilder:
Annual Review Public Health, 2008, 29, 303-323.
Health Affairs 2010, 29, 1-8.
American Journal of Health Promotion, 2011, 15, 296-320.

Fokus på relationer, ressourcer og mentale faktorer Når psykolog Lotte Quist Michaelsen og vanecoach Jørgen fra ScandiSense holder foredrag og vejleder i sundhed og vægttab trækker de på deres forskellighed som mand og kvinde, far og mor, håndværker og akademiker, selvstændig og lønmodtager samt leder og ansat. De bruger aktivt deres egne historier – leveret med både humor og alvor – suppleret med faglig indsigt. De ser sundhed i en relationel og ressourceorienteret kontekst og har fokus på mentale faktorer, motivation og vaneændringer.  Læs    mere om  Lotte  og  Jørgen  her.

Fokus på relationer, ressourcer og mentale faktorer
Når psykolog Lotte Quist Michaelsen og vanecoach Jørgen fra ScandiSense holder foredrag og vejleder i sundhed og vægttab trækker de på deres forskellighed som mand og kvinde, far og mor, håndværker og akademiker, selvstændig og lønmodtager samt leder og ansat. De bruger aktivt deres egne historier – leveret med både humor og alvor – suppleret med faglig indsigt. De ser sundhed i en relationel og ressourceorienteret kontekst og har fokus på mentale faktorer, motivation og vaneændringer.

Læs mere om Lotte og Jørgen her.

 
 

 
 

Få et tilbud, der passer til netop din virksomhed

ScandiSense tilbyder sundhedsløsninger med fokus på såvel fysiske, mentale og sociale faktorer. Vælg mellem en bred vifte af sundhedsrelaterede ydelser og sammensæt præcis det forløb, der matcher jeres behov og ønsker.


SCANDISENSE TILBYDER:

 
 
 • Kostvejledning

 • Sundheds- og vægttabsforløb

 • Foredrag

 • Workshops

 • Sundhedstjek

 • Kropsanalyse

 • Sundheds- og vanecoaching

 • Vejledning i motion og bevægelse

 • Motionsarrangementer

 • Sense kantinesparring

 • 360 graders sundhedsevaluering

 • Udvikling af sundhedsstrategi

 
 

KONTAKTFORMULAR

 
 
Scandi_sense_logo_500x500px[2].png
Navn (kontaktperson) *
Navn (kontaktperson)
Uforpligtende kontakt vedr. sundhedstilbud fra ScandiSense *
Ved ønske om telefonisk kontakt bedes telefonnummer oplyst ovenfor.
 
 
 

 

Kunder og samarbejdspartnere

 
 
 
 
 
 
 

Klik på logoerne og få information om vores kunder og samarbejdspartnere.