Lyt ikke til din kur-hjerne

“Har du tænkt over, hvor meget din kur-hjerne styrer dit liv? Din kur-hjerne er den del af dine tanker, som fastholder dig i endeløse kure og laden stå til. Måske har du lyttet til kur-hjernen i årevis. Tabt dig - taget på - tabt dig - taget på. Men hvem siger, du skal fortsætte med at lytte?”

Sådan skrev jeg i nyhedsbrevet fra Sense d. 23. december. Julemåneden er nemlig det perfekte tidspunkt at stoppe op. Ikke længere lade sig trække rundt i manegen af kur-hjernen. Men for at gøre det, er du nødt til at lære dens stemme at kende. At lære at skelne kur-hjernens stemme fra din egen. Og vær beredt! Kur-hjernen er som en kamæleon. Den kommer i mange forskellige forklædninger. Nogle gange kommer den med pisken og skælder ud: “Nu må du tage dig sammen. Luk munden og let røven!” Andre gange er den forklædt i omsorg: “Det har også været en hård dag, så du har fortjent lidt sødt” Men i både den ene og den anden forklædning fastholder den dig i et kur-mønster.

I morgen er det januar, og kur-hjernesæsonen er bestemt ikke slut. Faktisk har den højsæson og fodres af nytårsforsæt om slankekure, detox og træning. Vil du vide mere om kur-hjernen, og hvordan du udfordrer den, så læs hele nyhedsbrevet her.

Kh.
Lotte

Psykolog og Mentor i mad & psyke™ med speciale i Sense

www.scandisense.dk

Lotte MichaelsenComment