Hvad skal tegne DIT 2019?

“Er det her selvkærligt?” Det skal være det spørgsmål, jeg stiller mig selv i 2019. Både ift. mad og træning, men også ift. mit arbejde og den måde, jeg tænker om mig selv og det, jeg gør. 

Jeg er efterhånden ved at være ret god til at træffe selvkærlige valg, når det gælder mad. Det har været en lang rejse – men efterhånden er jeg god til at lytte til min krop. Jeg spiser alt fra broccoli til flødeskumskager. Med nydelse og uden dårlig samvittighed. Jeg tager lidt mere, hvis jeg er mere sulten, og levner, hvis jeg er mæt.

Træningen er straks en anden sag. Her har jeg ikke øvet mig så meget. Da jeg var barn og ung, var træningen helt naturlig. Det var noget, jeg gjorde af lyst og som en del af et fællesskab. Som voksen har det været sværere for mig at komme ind i en god rytme. Faktisk kommer jeg ofte til at træffe ukærlige valg og være indpiskeren over for mig selv! Jeg stiller for høje krav, som jeg efterlever i en periode – og HADER hver dag – for så at lave absolut intet i lange perioder. Præcis som mit forhold til mad før i tiden. ALT ELLER INTET! Det skal være anderledes. Jeg vil øve mig i at træffe selvkærlige valg også ift. min træning. Jeg vil spørge mig selv: ”Er det her selvkærligt?” Og ja, det kan en ”slapper” på sofaen sagtens være eller en gåtur eller en enkelt tur rundt i cirklen i Loop. Men et krav om træning hver dag, lange løbeture eller tung styrketræning vil for mig ikke være selvkærligt.

Jeg vil også bruge spørgsmålet, når den indre kritiker banker på. For ja, jeg bliver også ind imellem ramt af tanker om ikke at være god nok, ikke pæn nok, ikke dygtig nok - ikke tilstrækkelig. Når den indre kritiker dukker op, er det ofte, fordi jeg ikke føler, jeg når nok arbejdsmæssigt. Jeg vil så gerne udvikle. I gang med nye projekter. Men samtidig vil jeg finpudse og justere de gamle. Jeg vil give folk det bedste af det bedste. Men det bedste udvikler sig jo hele tiden. JEG udvikler mig hele tiden. Det kan godt ind imellem tage pusten fra mig. Samtidig vil jeg gerne være der for alle. Få givet uddybende svar på mails fra folk, der har brug for det. Givet mig tid til at supervisere en kollega over telefonen. Få plejet vores FB-grupper og givet gode kærlige svar. Trods alle intentionerne, føler jeg alligevel ikke altid, jeg får gjort nok. Og her er det, den indre kritiker melder sin ankomst. Jeg bliver frustreret – på mig selv – ked af det og opgivende. Så er det Jørgen kigger på mig og siger: ”Hvis bare du selv kunne se, hvor meget du når. Døgnet har jo kun 24 timer. Du gør det godt, Lotte”. Her bliver Jørgen den kærlige stemme. Den stemme, jeg selv vil øve mig i at implementere – gøre til en del af mig. Med spørgsmålet: ”Er det her selvkærligt?”, er jeg klar til i 2019 at vippe den indre kritiker af pinden.

Det var en lang smøre om selvkærlighed. Måske har du det selv svært med selvkærlighed. Det oplever jeg i hvert fald mange klienter og kursister, der har. Selvkærlighed er et stort ord. Der, hvor jeg er i mit liv nu, kan jeg godt begynde at tage det ind. Jeg er klar til selvkærlighed. Men er du ikke der, så brug udtrykket at være selv-venlig. For det kan du godt. Være venlig over for dig selv.

Hvilket spørgsmål vil du tage med dig ind i 2019? Hvilket spørgsmål skal du stille dig selv, så dit 2019 kan blive mere selv-venligt – eller selvkærligt – om du vil?

Skriv gerne dit svar i en kommentar herunder og lad os inspirere hinanden.

OBS! Det behøver ikke være et spørgsmål, men kan også være en sætning – et mantra, du bærer med dig.

Kh.
Lotte

Psykolog og Mentor i mad & psyke™ med speciale i Sense

scandisense.dk

Lotte MichaelsenComment